lørdag den 16. september 2017

Hvad eventyrene har lært os om kærlighed


I den vestlige verden er de fleste af os vokset op med eventyr og nogle af de mest kendte handler om kærlighed. Det kunne f.eks. være Askepot, Snevide eller Tornerose.

Det betyder at mange af os, allerede som helt små har fået læst op, eller set film, om hvordan eventyrene fortolker kærligheden.
Så i en alder hvor vi er særligt påvirkelige, får vi fortalt romantiske historier, der fortæller os om at det er vigtigt at møde "den eneste ene."
Vi lærer også, at det vil være en fordel at være prinsesse eller kongesøn og hvis man ikke kan være det, så er det i hvert fald bedst hvis man er smuk og sød.

Herudover bruger eventyrene meget tid på alle de forfærdelige ting man skal igennem, inden man endelig kan få hinanden. Hvis man er pige skal man helst være i nød og vente på at blive reddet og hvis man er dreng skal man være modig, handlekraftig og klar til at kæmpe for at vinde "prinsessens hjerte."

Nå parret så har gået så grueligt meget igennem og endelig har fundet hinanden, så er det de "lever lykkeligt til deres dages ende!"

Så mens vi vokser op for vi disse billeder af hvordan den ægte kærlighed fungerer.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor dybt disse historier måske har plantet sig i vores sind? Og hvordan disse forestillinger måske ikke passer sammen med den virkelighed vi møder som voksne? Vi kan jo ikke alle sammen være prinsesser og kongesønner og vi er heller ikke alle sammen smukke og modige.
Er vi mon stadig lidt påvirkede af, at piger helst skal reddes af modige mænd? Og mener vi at der kun findes "en eneste ene"  til hver af os?

Endelig er det interessant at der lægges så meget vægt på, hvordan man finder hinanden, men der er ingen opskrifter på hvordan man efterfølgende får parforholdet til at fungere.
Noget tyder på, at hvis man bare finder den eneste ene, så kommer man automatisk til at leve lykkeligt til sine dages ende.

Se, den sidste del her køber jeg bestemt ikke. Det kan meget vel være, at det er svært at finde den rigtige kæreste, men når han/hun er fundet, så kræver det også arbejde at blive ved med at have det godt sammen ❤❤❤

Ingen kommentarer:

Send en kommentar